Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně napojení na inženýrské sítě. Budu posílat žádost na úřad ohledně napojení na inženýrské sítě. Prosím o radu, jestli je takhle všechno v pořádku a zda-li se s tím dá něco dělat. "Věc: Opětovná žádost o napojení na inženýrské sítě rodinný dům.

23.8.2010 byla odkoupena Městysem část pozemku za účelem výstavby inženýrských sítí (z tohoto důvodu byl prodej pozemku). Dne 8.11.2010 byla podána žádost o napojení na inženýrské sítě. Dne 22.11.2010 bylo vyjádření Městyse, že není v rozpočtu kalkulováno s těmito sítěmi. Po roce dne 19.12.2011 byla podána další žádost o instalaci veřejného osvětlení z důvodu bezpečnosti (kde se v létě stala událost: střelba na dům – šetřeno policii ČR). Dne 13.1.2012 bylo vyjádření Městyse, že veřejné osvětlení bude vybudováno společně s inžen. sítěmi. Jelikož uběhlo několik roků od výstavby rodin. domu a slibů při stavbě domů, že inženýrské sítě budou připraveny než dostavíme a i po žádostech se nic neděje, obracím se s opětovnou žádostí o napojení na inženýrské sítě."
Jelikož mezi tím uběhlo několik roků, kde probíhala a probíhá výstavba na jiných ulicích jsem připraven předat celou tuto záležitost svému právnímu zástupci. Děkuji, Šimon

ODPOVĚĎ:
Pro provedení důkladnější právní analýzy Vašeho případu by bylo nezbytné seznámit se s řadou dalších podrobností, obecně však platí, že za určitých okolností byste se mohl po obci domáhat zřízení chybějících inženýrských sítí či veřejného osvětlení i soudní cestou, v tomto ohledu je klíčovým např. charakter slibů (které jste od obce již obdržel) započetí realizačních prací.

Vámi citované podání pak doporučuji mírně přeformulovat, je vhodné klást důraz na stylistickou a faktickou přesnost. V tomto podání můžete samozřejmě zmínit (kromě své připravenosti řešit tento případ soudní cestou) i možnou medializaci této liknavosti, v této věci je pak možné interesovat větší množství Vašich sousedů (např. prostřednictvím využití petičního práva). Jste-li skutečně odhodlán k zahájení právních kroků, doporučuji Vám kontaktovat advokáta již nyní:

http://www.advokatikomora.cz

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.