Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)
Mohu si nějakým způsobem, popřípadě kde, stěžovat na jednání příslušníků Policie ČR? Neznámý pachatel mě okradl a Policie se mnou nejednala, jak měla (nedala mi přečíst moji výpověď, neposkytovala mi informace o mém případě - s tím, že prý ten, kdo to má na starosti, zrovna není přítomen a dlouho nebude...). Děkuji, Tereza.


ODPOVĚĎ:
U Policie ČR je třeba stížnost podat u útvaru policie, proti jehož příslušníkovi nebo zaměstnanci směřuje, kdy za správné vyřízení stížnosti odpovídá ředitel útvaru policie. Pokud stěžovatel má za to, že jeho stížnost nebyla řádně vyřízena, může požádat nadřízený útvar, aby přešetřil způsob vyřízení stížnosti.
Stížnosti na útvary Policie České republiky a policisty můžete také posílat odboru vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR na e-mail:  ovk@mvcr.cz. Na toto pracoviště se můžete obracet také telefonicky na číslo 974 827 301. Vaše stížnosti a připomínky budou vyřízeny přímo nebo postoupeny k vyřízení věcně příslušným orgánům.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.