Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla jsem se zeptat - chceme se s přítelem vzít, ale mám aktuálně nějaké půjčky, které ještě splácím. Je nutné, aby o těchto půjčkách, vzniklých před manželstvím, věděl? Musím mu to říct, pokud chceme vstoupit do manželství ze zákona? Zjišťuje se to nějak? Nebo se můžeme vzít a já můžu půjčku dál splácet, aniž by o tom věděl? Děkuji, Jana.

ODPOVĚĎ:
Zákon říká, že manžel má právo na to, aby mu druhý manžel sdělil údaje o svých příjmech a stavu svého jmění, jakož i o svých stávajících i uvažovaných pracovních, studijních a podobných činnostech. Podmínkou k uzavření manželství to sice není, ale v případě, že by později došlo k nějakým problémům spojeným s Vašimi půjčkami by se manžel v krajním případě mohl dovolávat až odpovědnosti za případnou škodu vůči Vám. Toto však vidím jako velmi nepravděpodobné. Spíše než právních důsledků zatajení této kapitoly Vašeho života bych se obávala důsledků citových.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.