Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Manžel platí alimenty dceři z prvního manželství ve výši 5000,- z příjmu 15.500,-. Já jsem na mateřské, mám 7.600,- a máme dvouletého syna. Bývalá manželka má teď plat 15000,- a v předchozím zaměstnání měla také 15000,-. Žádali jsme o snížení a bohužel jsme neuspěli.

Soud byl naposledy v lednu 2011. Soudkyně tvrdila, že manžel si má najít lepší zaměstnání nebo přibrat brigádu, když na to nemá. Vy tedy píšete, že výše alimentů se počítá z možností které jsou a ne jaké by mohli být, kdyby měl dvě práce. Teď jsou tyto změny: vzali jsme se, tak jsme již manželé a bývalá manželka byla při odvolání nezaměstnaná, teď má práci. Dcera je již zletilá. Myslíte, že teď by jsme uspěli při podání snížení alimentů? Podává se návrh na snížení výživného u soudu kde bydlí otec nebo dcera? Děkuji, Veronika

ODPOVĚĎ:
Návrh se podává k soudu příslušnému podle místa bydliště žalovaného. Vzhledem ke změně poměrů doporučuji podat návrh na snížení výživného znovu. Pokud s rozhodnutím soudu nesouhlasíte, můžete se proti němu odvolat a snažit se dosáhnout nápravy u jiného soudu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.