Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěl bych od Vás radu, jak řešit následující. Syn v roce 2009 odmaturoval, poté se přihlásil na 3.letý obor a já jsem zažádal o zrušení vyživovací povinnosti, což soudce uznal s tím, že se nejedná o výšší studium. Syn argumentoval dál tím, že stejně nemůže pracovat v oboru a sám se živit, jelikož má exém.

Věc je odročena. Je možné, aby syn byl doma s tím, že nemůže pracovat v oboru a já dál budu platit výživné? Když by byl na úřadu práce, nebo lékař uznal, že je tak vážně nemocen, tak by měl dostat invalidní důchod a mě by skončila vyživovací povinnost, je to tak? Je možné syna donutit, aby vzal jinou práci, když v oboru nemůže pracovat? Děkuji, Viktor

ODPOVĚĎ:
Vyživovací povinnost máte až do té doby, pokud není Váš syn schopen se sám živit a zákon též stanovuje, že povinnost poskytovat výživné nesmí být v rozporu s dobrými mravy. Doporučuji Vám vyčkat na rozhodnutí soudu, který rozhodne zda vyživovací povinnost trvá či nikoliv. Svého syna nemůžete do ničeho nutit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.