Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem rozveden. Můj syn dosáhl plnoletosti a ihned na to si změnil příjmení. Rozsudek o výživném říká, že výživné náleží nezletilému s původním příjmením, je nyní rozsudek platný, nebo musí syn požádat o nějakou změnu rozsudku kvůli novému příjmení a plnoletosti? Zároveň je výživné placeno k rukám matky, jak mohu dosáhnout změny tak, aby jej dostával pouze syn i když to odmítá?Děkuji, Václav


ODPOVĚĎ:
Rozsudek o výživném (alimentech) směřuje k dané konkrétní fyzické osobě. Změna příjmení nehraje v tomto případě žádnou roli. Stále jste povinen mu poskytovat výživné, ať už má příjmení jakékoli.
Pokud jde o platbu výživného, je výhradně na synovi, zda bude požadovat výplatu ke svým rukám, nebo ponechá výplatu i po dosažení zletilosti k rukám matky.
Pokud u ní bydlí, že tato situace pro něj snažší, neboť i kdybyste platil výživné k jeho rukám, byl by Váš syn povinen z alimentů přispívat své matce na domácnost.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.