Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám dotaz. Manžel platí na dceru z 1 manželství alimenty s tím že si bývalá žena každé 3 roky žádá o navýšení a také 3 roky zpětně. Navíc jí letos platil hory, 15.000 rovnátka, očkování atd. - jde o nadstandard či nikoliv? Peníze jsem musela vzít z peněz na bydlení, protože budeme muset odkupovat byt. Dále zda kdyby mu částku opět navýšili tak zda si tyto výdaje navíc, může odečíst z alimentů? A poslední dotaz: když jeho bývalá žena tají nemovitost rodinný dům, přítele, živnost atd. a vydává se že žije cca 15 let u rodičů a že je pouze zaměstnanec, co s tím můžeme dělat? Pobírá příspěvky na dceru atd. a  žije si v přepychu. Prosím o radu, přeji hezký den a děkuji. Vanda

ODPOVĚĎ:
„Nadstandardní“ péči Váš manžel ze zákona poskytovat nemusí. Až bude opět probíhat soudní řízení o zvýšení alimentů je nasnadě, aby manžel před soudem uvedl všechny údaje, které máte – jak zvýšený zájem o dceru a její potřeby (a pravděpodobně bude muset dojít i na takové věci jako jevyúčtování nákladů), tak majetkový stav její matky (co znamená, že tají nemovitost? – není zapsána v katastru nemovitostí? nebo že žije u přítele?). Soud pak skutečnosti ověří a zváží, zda je zvýšení alimentů vhodné či nikoliv.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.