Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Domáhám se výživného na svého syna již několik let.Výživné bylo určeno ihned po rozvodu na 450 Kč měsíčně k rukám matky a postupně zvýšeno na 500 Kč.V té době mému synovi byly necelé 3 roky. K dnešnímu dni, kdy je synovi 19 let jsem obdržela asi tak za 1 rok výživné, přičemž jsem nikdy nežádala o navýšení, ale stále jsem podávala trestní oznámení. Nedočkala jsem se, ani můj zletilý syn. Pouze můj exmanžel byl na 4 měsíce uvězněn a poté propuštěn pro dobré chování. Jelikož má i další trestné činy byl mu při mém dalším trestním oznámení, které jsem pravidelně podávala každého půl roku udělen trest 250 hodin veřejně prospěšných prací. Nevím, zda tento trest splnil, ale výživné na mého syna jsem neobdržela. Prosím o pomoc, jak mám postupovat v dalším trestním oznámení, které již musí podávat můj syn, jelikož je zletilý a peníze za směšné výživné mu patří. Náš syn ukončil středoškolské vzdělání a momentálně pro něj nemohu, i přes všechnu snahu,nalézt zaměstnání. Prosím Vás o radu jak postupovat dále. Děkuji, Jitka


ODPOVĚĎ:
Vaše jediná možnost je obrátit se na soud s žádostí o výkon rozhodnutí. A to u okresního soudu podle trvalého pobytu otce.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.