Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Ráda bych požádala o radu ohledně vyživného na neprovdanou matku a jak je to s trvalým bydlištěm (jeho zrušením). Bydlím s byvalým přítelem v jeho RD. Máme spolu jedno nezletilé dítě 3 letou dcerku. Přítel udržuje již po dobu 5 měsiců novou známost a proto mě chce vyhodit z domu. Má na tohle právo? Může mi zrušit trvalé bydliště bez mého vědomí? Musí mi najit nahradní bydlení? Mám ze zákona nárok na vyžívné na sebe jako neprovdanou matku? Momentalně nemůžu nastoupit do práce jsem těžce nemocná (Crohnova choroba). Děkuji, Simona.


ODPOVĚĎ:
Pokud jde o trvalé bydliště, může Vás přítel odhlásit z trvalého bydliště bez Vašeho vědomí a nemusí Vám poskytnout žádné náhradní bydlení.

Výživné na neprovdanou matku se poskytuje maximálně po dobu dvou let od porodu – jedná se o výživné, které se poskytuje jako příspěvek na dobu těhotenství a první doby po porodu. V tu dobu jste ale s přítelem bydlela a je pravděpodobné, že Vám část nákladů hradil. V současné době je již toto promlčeno. Můžete však žádat o výživné na dceru.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.