Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Manželka podala návrh na úpravu práv a povinností k nezletilým dětem, kde se řeší i výše výživného. Jsem jednatel a zaměstnanec firmy s.r.o , chtěl bych se zeptat, jestli mi pro prokazování příjmu bude stačit potvrzení zaměstnavatele o výši příjmu nebo bude soud vyžadovat i daňové přiznání a nebo nějak detailněji zkoumat mé faktické příjmy. Děkuji, Pavel

ODPOVĚĎ:
To, zda Vám bude při řízení o výši výživného stačit potvrzení výše příjmů od Vašeho zaměstnavatele, záleží do značné míry na rozhodnutí soudu. Pravdou ale je, že byste měl přiznat veškeré příjmy, které máte. Pokud soud zjistí, že máte i jiné příjmy než ty od Vašeho zaměstnavatele, může po Vás chtít, abyste doložil i Vaše daňové přiznání. V konečném důsledku se soud nemusí spokojit ani s Vašimi oficiálně vykazovanými příjmy a může Vám uložit, abyste kromě svých příjmů doložil i majetkové poměry (vlastnictví nemovitosti, auta, akcií, podílů ve společnostech apod.). Je velmi pravděpodobné, že se soud přímo zeptá na Váš movitý a nemovitý majetek při soudním stání.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.