Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Ráda bych se zeptala na radu ohledně výživného. Bývalý manžel neplatí výživné na své 2 děti a dluží skoro 140000kč. Udělala jsem už vše možné - podala jsem trestní oznámení, dostal podmínku, pak veřejně prospěšné práce. Má nařízeno exekuční strhávání z platu, ale protože ho zaměstnává jeho přítelkyně, tak "jako" není práce a tím i výdělek. Trvalé bydliště má na obecním úřadě a žádný majetek nemá. To aby se vyhnul exekuci. Na jeho zaměstnavatelku a zároveň přítelkyni jsem podala podlužní žalobu, ale pořád se nic neděje. Je možné, abych vymáhala výživné na jeho rodičích, když tito ho vyhodili z domu a zrušili mu tam trvalé bydliště, protože se báli exekutora? Nevím jistě, jestli ho i nevydědili. Mělo by to na vymáhání nějaký vliv? Já své rodiče už nemám a jsem na vše sama. Eva


ODPOVĚĎ:
Bohužel povinnost vyživovat děti má zásadně manžel jakožto otec dětí, a jakákoliv jiná vyživovací povinnost je podpůrná. V tuto chvíli mám za to, že by vymáhání výživného po prarodičích nebylo úspěšné.

Trvalé bydliště nemá na Váš případ žádný vliv. Vždy záleží na tom, kde má dotyčný majetek, což můžete prokázat i jinak, než jen trvalým bydlištěm. Např. svědecky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.