Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce 2011 jsem podala k soudu žádost o zvýšení alimentů, soud proběhl a od 1.9 2011 byly mému bývalému manželovi zvýšeny alimenty z 1.000 Kč na 1.700 Kč. On má další dítě, je na rodičovské dovolené a k tomu si přivydělává. Jeho příjem je cca 18.000 Kč.

U soudu jsem trvala na vyšších alimentech z důvodu, že dceru vídá minimálně, nic od něj nemá, na nic nepřispívá. Tvrdil, že je ochotný se na něčem podílet, takže v rozsudku je psáno: "Otec je připraven participovat polovinou na škole v přírodě, výtvarném kroužku a sportovním vybavení. Dále bude nezletilé přispívat 300Kč na stavební spoření". Když jsem ale po něm chtěla, aby zaplatil druhé pololetí výtvarného kroužku, oznámil mi, že dceři na nic přispívat nebude. Prý mi na alimentech dává dost. Mám šanci tuto situaci řešit a jak? Když je v rozsudku přímo napsáno, že bude dceři přispívat a vypsáno na co? Nebo slovo "je připraven" znamená že to je pouze jeho dobrá vůle. Já žiji sama, můj příjem je 15.300 Kč a jiné dítě nemám. Chtěla bych za svou dceru bojovat ze všech sil, aby měla právo na stejný standard jako před rozvodem. Můžete mi prosím poradit. Děkuji, Zita

ODPOVĚĎ:
Na základě Vám vydaného pravomocného rozsudku navštivte exekutora a žádejte podání návrhu na výkon rozhodnutí pro splnění povinnosti z rozsudku prostřednictvím exekutora, kterého si sama vyberete. Exekutor provede výkon rozhodnutí dle svého uvážení sražením peněz ze mzdy manžela či z účtu manžela či jinak.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.