Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V rozsudku mám stanoveno, že předávání dětí probíhá v místě bydliště dětí a matky. Velmi často je u předání společně s matkou dětí přítomen i její stávající přítel. Pokud je přítomen, vždy dochází k vyvolávání scén, hádek a konfliktů, spojených s urážkami a to vše za přítomnosti dětí.

Mám právo důrazně vyžadovat, aby u předání byla pouze matka dětí a děti, bez přítomnosti další osoby? Děkuji, Martin

ODPOVĚĎ:
Zákon o rodině bohužel situaci ohledně předávání dětí mezi rodiči neupravuje. Doporučuji tedy zkusit se s Vaší bývalou partnerkou nejprve dohodnout, resp. požádat ji, aby předávání dětí probíhalo bez přítomnosti jejího současného přítele. Pokud nebude souhlasit, můžete o celé situaci informovat sociální pracovnici oddělení sociálně právní ochrany dětí, tzv. OSPOD, na městském úřadě v místě bydliště dětí a požádat ji o například o asistenci při předávání dětí. Poslední možností je obrátit se na soud se žádostí, aby ve svém rozhodnutí zakázal přítomnost současného partnera při předávání. Tuto žádost byste ale musela podložit pádnými argumenty a náležité odůvodnit. Pro soud bude důležitý právě názor sociální pracovnice, takže bych na Vašem místě začala s řešením situace přes OSPOD.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.