Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V době manželství manžel se společníkem založil fimu, prosperovali velice dobře, postavili jsme dům, pronajali bývalý byt, manžel si našel milenku, rozešel se ve firmě, společník ho vyplatil dost velkou sumou peněz. Přestal pracovat a užívá si života (jezdí na zahraniční dovolené několikrát ročně, kupuje si drahé věci), do důchodu má 4 roky. Mně žádné peníze nedává, chodím do práce. Žijeme v domě vedle sebe, každý si zařizuje "své" věci, minimálně komunikujeme.

Provoz domu (vodu, energii) on platí. To vše v průběhu 5 let. Jakým způsobem mám možnost získtat stejné finanční výhody nebo sumu peněz, které získal z firmy a získává z pronájmu bytu? Nejsme rozvedeni. Peněz ubývá a já hloupě čekala. Darja

ODPOVĚĎ:
Bohužel odpověď je jednoduchá - jedině rozvodem, a to ještě za předpokladu, že nemáte zúžené společné jmění manželů (tehdy by byl jediným vlastníkem plodů své práce Váš manžel).

Při skutečnosti, že manžel hradí provozní náklady (voda, elektřina), by ani návrh na soud, v němž byste požadovala soudní určení manželovy účasti na výživě dětí a provozu domácnosti, nebyl s velkou pravděpodobností úspěšný.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.