Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mohu vykázat přítele své manželky z našeho dvora či zahrádky, jestliže ty jsou ve SJM? Již několikrát jsem ho upozornil, že jeho dům je jinde, že se nalézá na cizím pozemku, ale situace se stále opakuje (s manželkou jsme v rozvodovém řízení). Jestli na takové problémy pamatuje zákon, mohu na vykázání zmiňovaného přítele manželky zavolat policii? Děkuji předem za radu. S pozdravem Vladimír.

ODPOVĚĎ:
Na tyto případy zákon nijak nepamatuje. Manželka se může bránit tím, že se jedná o návštěvu a toto Policie  nevyřeší, jelikož Vy s návštěvou nesouhlasíte, manželka souhlasí. Civilní cestou toto rovněž není nijak řešitelné, pokud se dotyčný pán na pozemku nedopouští žádného jednání, které by mohlo být kvalifikováno jako přestupek nebo trestný čin. Dokud bude pozemek ve společném jmění manželů, můžete vyjádřit svůj nesouhlas, ale žádná oficiální cesta, jak tam pána nepustit nebo jej vykázat, bohužel neexistuje, protože je tam s vědomím a souhlasem Vaší manželky, která je spolumajitelkou dané nemovitosti.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.