Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem spoluvlastník domu s bývalým manželem, nyní po rozvodu soudně řešíme vyrovnání SJM. Splácíme ještě hypotéku na úvěr, který jsme si pořídili na stavbu. Bývalý manžel zůstal v domě bydlet. Mohu po něm žádat nějakou finanční náhradu za to, že užívá moji polovinu nemovitosti?

Mohu do nemovitosti přivést znalce k odhadu nemovitosti, když bych chtěla zjistit cenu domu pro případ návrhu soudu k vyrovnání SJM? Pozemek vlastní bývalý manžel. Děkuji, Johana

ODPOVĚĎ:
Pokud to dobře chápu, dům je ve Vašem spoluvlastnictví, kdy oba vlastníte ideální polovinu nemovitosti. Reálně je ale těžké oddělit část, která bude patřit manželovi a která jen Vám. Nájemné byste od manžela mohla požadovat v případě, že se na něm předem domluvíte. Pokud taková domluva není možná, musíte manželovi navrhnout jiné řešení, což ale stejně bude předmětem soudního řízení o vypořádání SJM. Znalce do domu přivést jistě můžete, jedná se o Váš majetek.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.