Počet stránek ve webu: 43.110

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den, vdala jsem se v roce 2008, máme uzavřenou předmanželskou smlouvu, podle které jsou veškeré mé příjmy, nabytý majetek a závazky jen mé a totéž platí pro manžela. Manžel má nyní spousty dluhů (bankovní úvěry, vysoké vyčerpané limity několika kreditních karet apod.), které splácí jen částečně nebo nesplácí.
Slyšela jsem, že v případě exekuce exekutora moje předmanželská smlouva nezajímá, protože upravuje pouze vztahy mezi manžely nikoliv vůči třetím osobám. Je to pravda? Jak mám postupovat, abych ochránila svůj majetek a své příjmy? Děkuji za odpověď. Katka


ODPOVĚĎ:
Pravda je taková, že vůči třetím osobám má vaše předmanželská smlouva právní význam, jen jestliže je jim obsah této smlouvy znám. Proto Vám doporučuji co nejdříve obeslat Vám známé věřitele Vašeho manžela, aby Vám v budoucnu nehrozily problémy. Důkazní břemeno o tom, že věřitelé znají Vaši předmanželskou smlouvu, je totiž na manželích.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.