Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Již rok jsem rozvedený, máme s bývalou manželkou dohodu o vypořádání SJM. Měli jsme mj. společný účet, kde tento účet je veden na bývalou manželku a byl k němu založen kontokorentní úvěr na 60.000 Kč, kde jsem byl (a doposud jsem) ručitel. Opomnělo se to v dohodě o vypořádání SJM. Zjistil jsem, že tento kontokorentní úvěr po rozvodu byl čerpán a mám obavu, že mi přijde obsílka, abych tento kontokorent zaplatil. Jaké jsou prosím i v tomto případě možnosti? Děkuji, Matěj


ODPOVĚĎ:
Bude třeba abyste s bývalou manželkou buď dohodli na dodatečném vypořádání anebo byl podán návrh na soud na dodatečné projednání majetku náležejícího do SJM. Příp. pokud nechcete tuto cestu, můžete usilovat o zrušení kontokorentu, čímž se zruší i Vaše ručitelství (musel by ovšem kontokorent být doplacený).
Osobně bych Vám doporučila cestu dohody s ex-manželkou a zrušení kontokorentu bez soudu, protože je dost pravděpodobné, že pokud mezi Vámi a Vaší bývalou manželkou nebude dohody, tak soud závazek ponechá jako Vaši společnou věc a zůstanete ručitelem.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.