Počet stránek ve webu: 43.110

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jmenuji se Zdenka, jsem český občan a kanadský permanent resident. Žijeme v Kanadě. Manžel má kanadské i české občanství, narodil se v Kanadě. Máme společného syna, který se narodil v Kanadě a má také občanství české. Manžel žádá syna do jeho péče a to nechci dopostit. Rozvodové papíry jsou v angličtině a s mou minimální znalostí jazyka je nepřeložím.

Také se nebudu moci v angličtině obhajovat. Společný majetek nemáme, já jsem matka v domácnosti bez jakékoliv možnosti příjmu, manžel mi tzv. kapesné nedává, tudíž nemůžu obstarat překladatele ani právníka. Psala jsem na ambasádu a ti mi neporadili ani nepomůžou. Synův pas jsem po konzultaci s jeho právničkou musela odevzdat. O syna v žádném případě nesmím přijít. Synovi bude teď 15 měsíců. Co mám dělat? Děkuji, Zdeňka.

ODPOVĚĎ:
Bohužel v tomto případě se můžete obrátit pouze na ambasádu a žádat zajištění právní pomoci.
Stejně tak se můžete obrátit na soud, který Vás rozváděl, a požadovat zajištění služeb tlumočníka. Tento případ bohužel není v mých možnostech vyřešit, protože neznám kanadské právo a procesní postup místních soudů.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.