Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
S manželem nevycházíme, psychicky mě napadá již několik měsíců, ponižuje mě, že mě nikam do práce nechtějí, dál mi předhazuje že náš syn 2,5 je například kvůli mě nemocen, že ani nemluví a to je jen zlomek jeho napadání, doma mi nepomůže na vše jsem sama a to nemluvím o finanacích, začal podnikat, ale peníze žádné domů nenosí, neumí si sehnat pořádnou zakázku, je pohodlný, on peníze nepotřebuje, dle jeho slov, má částečný důchod a já se mám starat sama, tak se ptám je to zcela v pořádku?

A mohu odejít se synem k rodičům, už to dále psychicky nevydržím, vyhrožuje mi že odejít mám sama, že syn má trvale bydliště u něj a já ne, poradíte? Díky, Zuzana

ODPOVĚĎ:
Přístup Vašeho manžela k plnění povinností vůči Vám a Vašemu dítěti se dá označit za víc než zarážející. Pokud nevěříte v jeho nápravu a neexistuje s ním dohoda, mohu Vám doporučit pouze urychlený odchod a rozvod manželství.

Soud pro výchovu potomků upřednostňuje výchovu matky
a pokud bez studu před soudem uvedete, jakým způsobem se k Vám manžel chová, bude lhostejné, kde má nebo nemá dítě trvalý pobyt (je to jen údaj pro evidenci obyvatelstva, nic víc).

Dále si uvědomte, že podnikání Vašeho manžela, které nevzkvétá, může zatížit Vaše společné jmění manželů (za předpokladu, že nemáte předmanželskou smlouvou tuto situaci ošetřenou) a Vás uvrhnout do nedozírných dluhů.

Kdyby se manžel projevoval vůči Vám nebo synovi agresivně můžete se pokusit o docílení vykázání z obydlí či zákaz styku. Psychický nátlak zanechává na zdravém vývoji dítěte trvalé následky a je jen na Vás, jak celou situaci vyřešíte.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.