Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem 43let vdaná. Manžel je gambler. Prohrál úspory, odmítá léčbu. Oba dva jsme v důchodu, manžel ještě navíc pracuje. Manžel si vzal bez mého vědomí půjčku 30.000,- Kč, kterou splácí. Bojím se budoucnosti. Manžel stále lže. Chci nesporný rozvod. Máme jen skromně vybavený byt a garáž, každý 1/2.

Manžel slíbil, že svou polovinu garáže nechá napsat na mě s tím, že nadále budeme bydlet spolu. Nyní přispívá 1/2 na bydlení a domácnost. Prosím o informaci, zda smlouvu o převodu manželovy poloviny majetku na mne a o společném bydlení po rozvodu musí sepsat nejdříve notář a pak smlouvu od notáře přiložit k žádosti o nesporný rozvod. Nebo stačí, když ji sepíšeme doma? Notářský poplatek je, zřejmě, závislý na výši majetku? Nemám jinou možnost, než zůstat v našem bytě. Děkuji, Alena

ODPOVĚĎ:
Smlouvu upravující vzájemné majetkové vztahy manželů po rozvodu můžete sepsat doma, podmínkou je pouze to, aby šlo o smlouvu písemnou, a aby byly následně podpisy obou stran úředně ověřeny (např. na poště či u notáře).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.