Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Manželka podala žádost o rozvod. Mám dotaz ohledně vypořádání majetku. Ještě před svatbou jsme žili v družstevním bytě, který jsme pořizovali ze společných prostředků. Bohužel jsem byl asi příliš zaslepený a byt je na družstvu psaný pouze na manželku. Veškeré smlouvy kde jsem figuroval ještě před svatbou zničila a bohužel je nemají ani předchozí obyvatelé bytu.

Mám pouze nějaké faktury za prováděné práce na bytě, které jsou na moje jméno. Mám vůbec nějakou šanci dostat alespoň část vynaložených prostředků zpátky nebo je vše ztraceno? Dále jsme už za trvání manželství pořídili pozemek, který je však také psaný pouze na manželku. Je toto možné považovat za společný majetek či nikoliv. Děkuji, Vendelín

ODPOVĚĎ
Co se týče bytu, tak získat vložené investice bude složité. Pokud byl byt napsaný na manželku před manželstvím, tak bude považovaný za její výlučný majetek. A pravděpodobně ho soud nebude dále zkoumat.
Pozemek nabytý za trvání manželství patří do společného jmění manželů, ačkoliv je napsán pouze na manželku. Stejně tak pokud by byl byt napsaný na manželku až po uzavření manželství.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.