Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Nedávno jsem kupoval stavební pozemek přes RK. U tohoto pozemku byl problém s elektřinou - slabé napětí, tudiž nejde stavět (zkolaudovat). Ale v oficiální nabídce na webu RK bylo řečeno, že tento problém se vyřeší na jaře. Jaro je tady a nic se nevyřešilo - stále slabé napětí.

Zajímalo mě zdali mohu po RK požadovat finanční vyrovnání jelikož mi vznikla škoda za klamnou nabídku? I přesto, že v kupní smlouvě je uvedené, že jsem byl seznámen se stavem pozemku. Já se přirozeně bráním tím, že jsem byl seznámen se stavem pozemku, ale na základě nabídky která není pravdivá. Jsem v právu? Děkuji za informaci a radu. David

ODPOVĚĎ:
Pokud jste byl seznámen se stavem pozemku a v kupní smlouvě nemáte dojednáno, že slabé napětí bude RK odstraněno, pak nemáte nárok požadovat žádné finanční vyrovnání. Z hlediska práva není nabídka RK závazná, ale pouze informativní. Nabídka se stává závaznou až uzavřením kupní smlouvy, jejíž je součástí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.