Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Nechal jsem si vyrobit obal na telefon na míru (nahrajete fotku, připraví vám dle toho obal). Nicméně výsledek dle mě je v rozporu s návrhem. Vizte příloha - fotografie na obalu je nepřirozeně zvětšená a posunutá oproti náhledu v objednávce. Vím, že dle NOZ může být problém s vrácením věci, kterou kupujete a byla upravena s individuálním požadavkem pro zákazníka.

Předpokládám, že ale tohle můžu bez problémů reklamovat? Jaký byste doporučovali postup? Děkuji moc Ivan

ODPOVĚĎ:
Zboží vyrobené podle požadavků zákazníka spadá pod zákonnou výjimku z práva na odstoupení do 14 dnů. Důvodem pro odstoupení od smlouvy je ovšem skutečnost, že zboží neodpovídá objednávce. Právo na zrušení smlouvy je však podmíněno nemožností dodání nového zboží, které by již bylo v souladu s Vašimi požadavky. Doporučuji tedy kontaktovat výrobce a namítnout, že výrobek neodpovídá objednávce ani návrhu s požadavkem na dodání nového obalu, případně úpravu původního - pokud to lze. Od okamžiku uplatnění práva na odstranění vady opravou či dodáním nového obalu, nestačí tedy jen upozornit na vadu, běží 30denní lhůta k vyřízení reklamace. Její marné uplynutí Vám založí právo od smlouvy odstoupit, tentokrát z důvodu nevyřízení reklamace v zákonné lhůtě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.