Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěl bych se zeptat na jednu věc při prodeji garáže. Jedná se o běžnou řadovou patrovou garáž stojící na pozemku města. To znamená, že na jednom pozemku jsou dvě garáže nad sebou dvou různých vlastníků, každá garáž má svoje č. evidenční. V KN jsou informace o stavbě zapsány takto:

Stavba: č. ev. 1200, 1201. Vlastnické právo: pan A - podíl ½ (vlastník horní garáže), pan B – podíl ¼, paní C – podíl ¼ (spoluvlastníci spodní garáže)
Nyní se prodává spodní garáž, tudíž je správné uvést do kupní smlouvy, že se prodává garáž č. 1201 na pozemku jiného majitele, přičemž prodávající jsou podílovými spoluvlastníky s podílem ½ nebo je potřeba do kupní smlouvy uvést podíl tak jak je zapsaný v KN (v tom případě by ale byl nesmysl psát garáž č. ev. 1201 s podíly ¼ a ¼, neboť to by neodpovídalo)? Předem děkuji za odpověď, Vilém

ODPOVĚĎ:
Do smlouvy musíte uvést, že se jedná o garáž - stavbu ev. č. 1200, 1201, prodávající budou pan B a paní C, každý Vám prodává svůj spoluvlastnický podíl o vel. id. 1/4. Ve výsledku tedy budete podílovým spoluvlastníkem celé stavby s panem A (horní i spodní garáže) o velikosti podílu 1/2 vzhledem k celku.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.