Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

6/2014 domluvena autoaugmentace na klinice Glamour Asthetic Clinic. 12/2015 změna majitele kliniky, poté Diamond Clinic. 7.1.2015 jsem podstoupila zákrok již u Diamond Clinic. Cena 59.000 Kč. Kontrola 18.3.2015. Výsledek zákroku téměř nulový. Stěžovala jsem si operatérovi i vedení kliniky.

Klinika nabídla reoperaci za 18.000 Kč, nesouhlasila jsem. Žádala jsem vrácení peněz kvůli špatnému výsledku. Od začátku špatná komunikace a zavádějící informace, díky kterým jsem se pro zákrok rozhodla. Operatér přiznal, že věděl, že nebude výsledek takový, o jakém jsme mluvili. 19.6.2015 klinika přes e-mail slíbila finanční ohodnocení. Poté se mi vracely e-maily, pošta, telefon nedostupný. Na dveřích kliniky „Pro nemoc zavřeno“. Webové stránky kliniky již neexistují, v obchodním rejstříku firma nenalezena. Doktor - operatér není v ČLK. Mám možnost se domoci peněz zpět? Je zde nějaká promlčecí lhůta? Děkuji, Justýna

ODPOVĚĎ:
Jelikož jste vady poskytnuté zdravotní péče již vytkla, přičemž jste zároveň vznesla požadavek na vrácení Vámi uhrazené ceny zákroku (předpokládám, že obojí jste uskutečnila písemně), promlčí se Vaše právo na vrácení ceny v běžné tříleté promlčecí lhůtě.
Není-li poskytovatel zdravotních služeb ochoten Vám uhrazenou cenu vrátit, nezbude Vám, než se v této věci obrátit s žalobou na soud. Pro učinění tohoto kroku Vám doporučuji využít služeb advokáta: www.advokatikomora.cz
Ve Vašem případě je důležité, zda poskytovatel zdravotních služeb dosud existuje, tzn. je-li k dispozici žalovatelný subjekt.
V tomto ohledu Vám doporučuji pokusit se dle IČ poskytovatele zdravotních služeb zjistit, zda předmětná právnická osoba (předpokládám, že se jednalo o obchodní společnost zapisovanou do obchodního rejstříku) dosud existuje. Zjistíte-li tímto způsobem, že poskytovatel zdravotních služeb již zanikl, bude dále nutné ověřit, zda k zániku došlo bez právního nástupce (v takovém případě by se Vaše práva stala fakticky nevymahatelnými) či s právním nástupcem (kterého byste mohla žalovat).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.