Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem chovatelka anglických kokršpanělů s rodokmenem. 9/2013 jsme prodali štěně. V den odběru štěně zdravé. 5/2014 napsal nový majitel, že štěně má dědičný šedý zákal. Oba rodiče klinicky čistí. Vyšetření očí ani není k chovu povinné. Jaké nároky má majitel? Požaduje zaplatit veškerá vyšetření a operace. Děkuji, Petra

ODPOVĚĎ:
V tomto případě je potřeba se podívat do kupní smlouvy. Pokud jste v ní dostatečně vymezili vlastnosti věci, v tomto případě štěňátka a kupujícího ujistili, že pejsek, nemá žádné vady, a jeho vada (šedý zákal) Vám byla známá už během prodeje, tak má kupující nárok na finanční kompenzaci za vadu a nebo může dokonce od smlouvy odstoupit. V takovém případě by Vám vrátil pejska a Vy obdržíte peníze zpět. A ano, kupující by si mohl nárokovat také prostředky za vyšetření a operace. Pokud je ale situace taková, že jste při nejlepší vůli nemohli o vadě vědět, tak nárok na zaplacení nákladů pronajímateli nevzniká.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.