Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 19.12.2009 jsme reklamovali v Brně zavážecí loďku.Bylo nám řečeno, že reklamace potrvá více než 30dní z důvodu poslání loďky do Holandska. Datum do kdy ale nebylo slovně ani písemně stanoveno. Teď už je 29.3.2010 a už měsíc do prodejny voláme a stále se jen vymlouvají a lžou, že lodku ještě nemají, že máme počkat do dalšího pátku (nejdřív tvrdili,že k loďce nemají ovladač, dnes mi bylo řečeno,že jim ještě ani loďka nepřišla).
Máme nárok na vrácení peněz nebo musíme čekat, možná i další týdny? A kdyby jsme měli nárok na vrácení peněz, musí nám je vyplatit hned na místě nebo musíme na peníze čekat? Děkuji za odpověď, Hana


ODPOVĚĎ:
Od okamžiku uplatnění reklamace běží třicetidenní lhůta zákonná lhůta pro vyřízení reklamace. Vy jste však pravděpodobně souhlasili s prodloužením lhůty, vzhledem k opravě v Holandsku. Poté platí tato Vaše dohoda. Avšak po třech měsících již lhůta není nijak přiměřená a vy máte právo od smlouvy odstoupit a žádat např. výměnu zboží nebo i vrácení peněz.

Peníze byste měli dostat vyplaceny ihned poté, co bude Vaše písemné odstoupení od smlouvy doručeno druhé straně a tak nabude účinnosti.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.