Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Nastoupila jsem do pracovního poměru 2012. Byla se mnou uzavřena pracovní smlouva na dobu určitou s ohraničením maximálně do 31.8.2016 (záskok za mateřskou dovolenou). Zaměstnavatel na tento termín však zapomněl. Já stále pracuji, dostávám výplatu. Jen nemám pracovní smlouvu.

Ukončit pracovní poměr nemá zájem ani jedna strana. Musím "mého laxního"zaměstnavatele tlačit k tomu, aby se mnou uzavřel novou pracovní smlouvu? Děkuji, Ivana

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě došlo k přeměně pracovního poměru z doby určité na dobu neurčitou dle § 65 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb. , zákoník práce, v platném znění. K přeměně došlo ze zákona, samozřejmě v zájmu větší právní jistoty vzájemných práv a povinností sepsat pracovní smlouvu doporučuji, pokud by se tak ale nestalo, nic to nemění na tom, že všechny náležitosti Vaší pracovní smlouvy zůstávají v platnosti, pouze se mění doba určitá na dobu neurčitu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.