Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Obracím se na Vás s žádostí o radu, jak postupovat v tomto případě a zda je možná náhrada ušlého výdělku:
V dubnu 2010 jsem se zúčastnila výběrového řízení ve firmě Nutricia Deva v Novém Městě nad Metují, kde jsem spolu ještě s jednou zájemkyní postoupila do finálního pohovoru k obchodnímu řediteli, pod kterým měla být práce vykonávána. Začátkem května mi z výše uvedené firmy volali, že jsem uspěla a od 1. června mohu nastoupit do nového zaměstnání. Na základě této zprávy jsem zrušila stávající pracovní poměr a začala se připravovat do nového zaměstnání. V pondělí 24.5. mi bylo sděleno, abych se následující pondělí, tj. 31.5. dostavila do firmy podepsat písemnou pracovní smlouvu a vyřídit ostatní vstupní formality a v pátek 28.5. mi volali, že z důvodu reorganizace ve firmě mě musí oznámit, že nastoupit nemohu.
Můžete mi prosím Vás poradit, jak bych měla v této situaci postupovat? Děkuji, Tereza


ODPOVĚĎ:
Váš případ je právně složitý, proto pokud se rozhodnete k jakýmkoliv krokům, doporučuji Vám využít služeb advokáta. Nejvýhodnější, a nejlepší pro obě strany je dohoda. Pokuste se s právníkem sepsat celou situaci, a popř. doručit firmě předžalobní výzvu, s tím, že máte zájem se dohodnout, a nemá cenu utrácen spoustu času a peněz u soudu.
Pokud na to nepřistoupí, tak je jedinou šancí žaloba u soudu na náhradu škody (která zahrnuje i ušlý zisk).
Musím Vás však upozornit, že výsledek sporu je mimořádně nejistý, a zřejmě bude trvat i několik let, než soud rozhodne s konečnou platností.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.