Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pracuji jako učitelka na 1. stupni malotřídní základní školy. Se zaměstnavatelem mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou. V současné době jsem na nemocenské kvůli rizikovému těhotenství a na mateřskou dovolenou bych měla nastoupit v srpnu. Může zaměstnavatel v době mé nemoci nebo mateřské přijmout nového učitele na dobu neurčitou?

A po třech letech, až se budu chtít vrátit, mi dát výpověď z nadbytečnosti? A pokud dostanu výpověď z nadbytečnosti, mám nárok na odstupné? Děkuji Martina

ODPOVĚĎ:
Je sice pravdou, že zaměstnavatelé zhusta řeší příchod zaměstnance po mateřské/rodičovské dovolené výpovědí pro nadbytečnost, jedná se však o krok, proti němuž se může zaměstnanec poměrně úspěšně bránit. Je nutné si uvědomit, že pracovní místo zaměstnance na mateřské/rodičovské dovolené je dle zákoníku práce „chráněno“, tzn. že zaměstnavatel má po návratu takového zaměstnance z mateřské/rodičovské dovolené povinnost zařadit jej na původní pracovní pozici, popř. na pracovní místo odpovídající uzavřené pracovní smlouvě. Skutečnost, že si zaměstnavatel v mezidobí našel „záskok“ na dobu neurčitou, představuje lapidárně řečeno pouze jeho problém. Po návratu zaměstnance z mateřské/rodičovské dovolené dojde k „přetlaku“ dvou zaměstnanců (s platnou pracovní smlouvou na dobu neurčitou) na jediném pracovním místě. Tuto situaci však není možné a priori řešit výpovědí pro nadbytečnost, neboť nastíněná situace neodpovídá skutkové podstatě nadbytečností dle § 52 písm. c) zákoníku práce.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.