Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Rodičovská dovolená mi končí v prosinci 2016, dceři budou 3 roky. Zaměstnavatel mi chce dát výpověď s odstupným. K jakému dni by měla být datována? Můžu podepsat dohodu už v září, kdyby šla dcera do školky, abych mohla hledat práci? Je rozdíl, jestli bude dohoda o ukončení pracovního poměru s odstupným nebo výpověď z organizačních důvodů?

Pokud bych čekala na výpověď v prosinci, mohu nastoupit dříve u jiného zaměstnavatele? Pokud dostanu výpověď s odstupným, můžu se pak hlásit na úřad práce a jak je to pak s podporou v nezaměstnanosti, z čeho se počítá? Pokud bych dostala výpověď v prosinci a dcera šla v září do školky, musím už platit zdravotní a sociální pojištění? Děkuji, s pozdravem Leona

ODPOVĚĎ:
Z hlediska výplaty odstupného není ze zákona rozdíl v tom, zda Vám zaměstnavatel dá výpověď nebo Vy ze stejného důvodu podepíšete dohodu o ukončení pracovního poměru. Je možné, že vnitřní předpisy zaměstnavatele, zejména kolektivní smlouva toto však diferencuje. Rozdíl by však mohl být v následujícím: Pokud Vám zaměstnavatel chce dát výpověď z důvodu, na který se vtahuje ochranná doba dle zákoníku práce, tj. zaměstnavatel Vám nemůže dát výpověď v době Vaší rodičovské dovolené, pak zaměstnavatel musí čekat, až Vám rodičovská dovolená skončí a první den po skončení Vám pravděpodobně výpověď předá. Poté však začne běžet výpovědní doba dle § 51 odst. 2 ZP. Pokud Vám zaměstnavatel nebude moci po tuto dobu přidělovat práci, pak jsou konstatovány překážky na jeho straně a po dobu výpovědní doby Vám náleží náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku. Odstupné se vyplácí pak v posledním výplatním termínu. Pokud by Vám tedy v prosinci předal výpověď, pak výpovědní doba skončí posledního února a v březnu byste tedy s poslední výplatou mzdy obdržela ještě výplatu odstupného. Toto by platilo zejména v případě, kdy zaměstnavatel už zrušil Vaše místo, a Vy byste dostala výpověď z nadbytečnosti. Je tedy důležité vědět, z jakého důvodu Vám zaměstnavatel chce dát výpověď.
Pokud byste v září podepsala dohodu o ukončení pracovního poměru, tak by Váš pracovní poměr skončil k dohodnutému datu, na odstupné byste měla nárok.
Pokud bude Váš pracovní poměr trvat, pak můžete uzavřít i pracovní poměr s jiným zaměstnavatelem. Pouze v případě, že předmět činnosti těchto zaměstnavatelů je stejný, budete potřebovat od obou souhlas s jinou výdělečnou činností. Další omezení jsou možná také na základě jiných zvláštních zákonů, záleží na tom, kde pracujete a co vykonáváte.
Na úřad práce se hlásit můžete, podpora v nezaměstnanosti je vyplácena až po uplynutí doby, která je kryta výplatou odstupného. Pokud budete stále na rodičovské dovolené, pojištění je za Vás hrazeno státem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.