Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Od ledna 2009 jsem zaměstnána jako telefonní bankéř. Po půl roce jsem začala mít zdravotní potíže, často jsem marodila a chodila na různá vyšetření. Začali mi problémy s hlasivkami. Teď jsem opět na nemocenké od 18. ledna a lékář mi doporučil změnit zaměstnání a že mi napíše papír o tom, že nejsem schopna práci vykonávat. Chci se Vás zeptat jak poté postupovat, protože vím, že zaměstnavatel čeká až ukončím neschopnost a chce, abych odešla na dohodu, tím pádem bych neměla nárok na žádné odstupné. Popřípadě poradit jak mi to má přesně lékař napsat, protože ani teď nemám pořádně hlasivky v pořádku. Předem děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Kamila


ODPOVĚĎ:
Pokud byste chtěla odejít na základě lékařského posudku, že nejste dlouhodobě schopná vykonávat práci ze zdravotních důvodů, nemáte nárok na odstupné. Proto je jen na Vás, zda odejdete na dohodu nebo z tohoto důvodu. Odstupné Vám dle zákoníku práce nenáleží.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.