Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem zaměstnán na dobu neurčitou. Nyní jsem v pracovní neschopnosti na doporučení zaměstnavatele. Když jsem nesl lístek na peníze, tak mi řekl ať dám vypověd že potřebuje vzít jiného zaměstnance. Já jsem odmítl tak mi řekl, že si stejně něco najde, aby mi nemusel vyplatit odstupné.

Zatím jsem stále v pracovní neschopnosti a tak bych potřeboval radu co mám dělat. Platím si pojistku na to, když něco rozbiju. Spadl mi nootebook, zaměstnavatel chce, abych opravu notebooku zaplatil. Prosím jak to mám teď řešit? Děkuji, Vendelín

ODPOVĚĎ:
Zaměstnavatel Vám v ochranné době, což je právě během doby pracovní neschopnosti může dát výpověď jen stěží. Rovněž tak výpověď, kdy Vám nebude muset dávat odstupné je přesně zákonem stanovena. Pokud byste dostal výpověď, se kterou nesouhlasíte, neprodleně sdělte zaměstnavateli, že trváte na tom, aby pracovní poměr dál pokračoval. Pak máte Vy i zaměstnavatel 2 měsíce na to, abyste se v případných sporech obrátili na soud.
Vaší druhé otázce jsem ne zcela rozuměla, abych Vám na ni dokázala odpovědět, potřebovala bych znát blíže pojistnou smlouvu, kterou jste uzavřel a způsoby jejího plnění.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.