Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Měla bych dotazy ohledně dlouhodobého plánu služeb zdravotních sester, pracuji jako zdravotní sestra ve směnném provozu. První dotaz se týká dlouhodobého plánu služeb, je-li uzákoněný a kde má právní oporu. Dále by mě zajímalo, zda je možné zohledňovat v dlouhodobém plánu počet zaměstnanců v době státních svátků nebo nechat státní svátek bez obsazení personálem.

Poslední dotaz mám-li nárok na započtení hodin za neodpracovaný státní svátek, který jsem měla v dlouhodobém plánu naplánovaný, ale neodpracovala jej z důvodu uzavření oddělení, je to překážka ze strany zaměstnavatele? Děkuji, Hanka

ODPOVĚĎ:
Pracovní vztahy jsou upraveny v Zákoníku práce, bližší vymezení (např. dlouhodobé plány) je však ponecháno na vnitřních předpisech zaměstnavatele, se kterými byste měla být obeznámena (§81 a násl. Zákoníku práce).
Nepíšete konkrétně, co bylo důvodem uzavření oddělení; dá se však téměř stoprocentně říci, že je jednalo o překážku v práci na straně zaměstnavatele. Překážky v práci na straně zaměstnavatele najdete v ustanovení § 207 - § 210 Zákoníku práce i s uvedením náhrady mzdy nebo platu, která Vám v případech zde uvedených náleží.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.