Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Platový výměr nedílnou součástí pracovní smlouvy (je to přímo uvedeno v PS v čl. Mzda, splatnost a její vyplácení) mzda je rozdělena v platovém tarifu na základní mzdu a pohyblivou složku, mám právo požadovat po zaměstnavateli obě složky mzdy, pokud tedy byly sjednány sice platovým výměrem, ale jde o nedílnou součást PS a dosud nevím o tom, že bych se se zaměstnavatelem dohodla na snížení kterékoliv složky mzdy?

Písemně mi nikdy nebyla udělena výtka za nesplnění pracovních povinností. Mám právní nárok na výplatu pohyblivé složky mzdy, pokud je uvedena na mzdovém výměru a v pracovní smlouvě je přímo uvedeno, že mzdový výměr je nedílnou součástí pracovní smlouvy. Moc děkuji. Lenka

ODPOVĚĎ:
V daném případě je mzdový výměr součástí pracovní smlouvy. Pokud jsou splněny podmínky pro pohyblivou složku mzdy (většinou se její výplata váže na splnění určitých předem daných podmínek), pak na její výplatu máte nárok. Podmínky mohou být uvedeny přímo v pracovní smlouvě, resp. mzdovém výměru, nebo ten může odkazovat na vnitřní předpis zaměstnavatele. Záleží na konkrétním znění.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.