Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zamestnávateľ mi v mesiaci november 2014 zadal úlohu so skorým až nemožným termínom splnenia - musel som v práci byť nedobrovoľne každý deň aj cez víkendy nadčas, za mesiac to bolo cca 60 hod. Teraz mi odmieta poskytnúť náhradné voľno s tým, že je moja chyba, že som nestíhal.

Teraz som s novou úlohou v podobnej situácii a šéf sa vyhráža, že ak nesplním termín odovzdania, strhne mi časť mzdy (pracovná zmluva o takejto možnosti nehovorí). Má na to právo? V prac. zmluve máme pevne stanovenú dobu príchodu a odchodu do práce. Môžu nás trestať (alebo aj vyhodiť) aj za 5 min neskorý príchod, hoci v danom dni odídeme o spomínané minúty neskôr a v danom týždni máme odpracované potrebné hodiny nadčas? V nastávajúcom roku nás v práci nútia podpísať nové zmluvy s tým, že tie staré nemajú potrebný formát. V nových zmluvách však nie je špecifikovaná mzda, ale je stanovena priloženým mzdovým výmerom a tvrdia že aj keď je výmer nedílnou súčasťou zmluvy, môžu nám kedykoľvek jednostranne znížiť mzdu. Majú pravdu alebo nás len zavádzajú? Dakujem, Ján

ODPOVĚĎ:
Zaměstnavatel by Vám měl přidělovat pracovní úkoly v souladu s pracovní smlouvou, ve které musí být určen druh práce, který pro něj máte vykonávat. Zaměstnavatel je také povinen vytvořit Vám vhodné podmínky pro výkon Vaší práce. Za předpokladu, že Vám zaměstnavatel přiděluje úkoly tak, aby Vás nutil do přesčasů, jedná se z jeho strany o tzv. šikanózní výkon práv. Můžete se tak obrátit s podnětem na příslušný inspektorát práce ( www.suip.cz ), který by danou věc měl prošetřit, příp. další takový nesplnitelný úkol odmítnout.
Pokud by proti Vám chtěl zaměstanavtel v  důsledku odmítnutí uplatnit nějaké sankce, bude třeba se proti nim bránit a patrně dojde až na soudní jednání. Zákoník práce hovoří o tom, že srážky ze mzdy zaměstnance ve prospěch zaměstnavatele za přijetí do zaměstnání, ke složení peněžních záruk nebo k úhradě smluvních pokut nejsou  dovoleny.
Srážky ze mzdy k náhradě škody, kterou zaměstnanec zaměstnavateli způsobil, jsou možné jen na základě vzájemné dohody o srážkách ze mzdy.
Zaměstnavatel Vám tak z tohoto titulu nemůže srážte mzdu za nesplněný úkol. Pokud je pracovní doba pevně daná, je třeba ji dodržovat a za Za pozdní příchody Vás zaměstnavatel může sankcionovat. To, že byste si pozdní příchod tzv. napracoval jindy, lze pouze po dohodě se zaměstnavatelem.
Pokud máte pracovní smlouvu uzavřenou na dobu neurčitou, novou smlouvu podepisovat nemusíte, buďte ale pak připraven na to, že zaměstnavatel na Vás může činit nátlak, proti kterému byste se mohl bránit také u inspektorátu práce ( www.suip.cz ) nebo soudu.
Pakliže je mzda určena mzdovým výměrem, zaměstnavatel může její výši měnit i bez souhlasu zaměstnance.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.