Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jak je to s dorovnáním platu po pracovním úrazu? Pracovní úraz se stal začátkem září 2011 - přetržené vazy v koleni. Ukončení pracovní neschopnosti 31.12.2011. Nástup do zaměstnání 1.1.2012, ale pro stálé otoky a bolest kolene opět pracovní neschopnost od 19.ledna 2012 - dosud trvá. Jak to bude s dorovnáním platu?

Mám si o dorovnání platu nějak zažádat nebo vyčkat a přijde automaticky? Jak dlouhou dobu na to zaměstnavatel má? Neopomíjím něco? Nemám vůči někomu nějakou povinnost, abych něco nezanedbala? Myslím tím ohledně těch financí. Děkuji, Pavlína

ODPOVĚĎ:
Při pracovním úrazu máte nárok na odškodnění bolestného, ušlého výdělku po dobu pracovní neschopnosti, účelně vynaložených nákladů spojených s léčením a věcnou škodu. Co se týče bolestného, musí Váš ošetřující lékař vyplnit posudek o bolestném, kde Vaše zranění ohodonotí příslušným počtem bodů (provádí podle tabulek příslušné vyhlášky). Po ukončení pracovní neschopnosti zaměstnavatel vypočítá rozdíl mezi nemocenskou dávkou a Vaším 100% platem, tzv. ušlý výdělek po dobu pracovní neschopnosti, který by jste brala, kdyby jste chodila do práce. Pokud jste doložila i nějaké náklady spojené s léčením (doplatek léků v lékarně, pobyt v nemocnici apod) nebo vznikla-li Vám vlivem úrazu i nějaká věcná škoda (rozbité brýle, hodinky apod.) je možné i tuto na zaměstnavateli uplatňovat. Po shromáždění celkové škody provede zaměstnavatel oznámení pojistné události na pojišťovnu, která odškodné vyplatí.
Co se týče bolestného, tato částka musí být vyplacena v celkové výši a nepodléhá zdanění na rozdíl od částky ušlého výdělku, který je zdanitelný a zaměstnavatel Vám tuto částku může započítat do další výplaty. Náklady spojené s léčením a věcná škoda Vám náleží opět v plné výši. Pokud Vám zaměstnavatel celé odškodné započítá do výplaty, nesmí být částka bolestného, nákladů na léčení a věcná škoda zdaněny. Co se týče lhůty není tato stanovena, ale zaměstnavatel je povinen projednat odškodnění pracovního úrazu bez zbytečného odkladu. Jinak se hovoří o lhůtě 2 let. Pokud bude zaměstnavatel otálet s odškodněním můžete požádat o odškodnění písemně.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.