Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám uzavřenou smlouvu odpovědnosti za způsobenou škodu zaměstnavateli. Jsem řidič z povolání. Na pražské stavbě jsem prorazil olejovou vanu, následovalo vytečení oleje čehož jsem si všiml až když jsem zaznamenal, že mi svítí kontrolka. Ihned jsem zastavil a v jízdě nepokračoval. Následek bylo zadření motoru.

Pojisťovna Generali vyřizovala můj případ přes tři měsíce. Po strašných tahanicích mi náhradu škody neuznala, prý jsem porušil obsluhu vozidla. Napsal jsem jim že nesouhlasím s výší škody, což dělá 4200 z požadovaných 105.000 Kč. Další měsíc trvalo než mi napsali, že můj nesouhlas opět bude vyřízen záporně. Dá se s takovou situací něco dělat a má pojišťovna pravdu? Já jsem přesvědčen, že ne, ale nevím jak se mám bránit. Děkuji, Rudolf

ODPOVĚĎ:
Z dotazu vyplývá, že pojišťovna odmítla plnit část škody v souvislosti s tvrzením, že jste škodu způsobil v souvislosti s porušením nějakých předpisů. Pokud tato presumpce není správná, je nutné dotaz žádoucím způsobem doplnit.
Dotaz vyžaduje taktéž doplnění v tom smyslu:
1) kolik pojišťovna odmítá hradit - ze slov "nesouhlasím s výší škody což dělá 4200 Kč z požadovaných 105.000 Kč" bohužel není zřejmé, co je předmětem nesouhlasu.
2) kolik zaměstnavatel jako škodu vyčíslil a z čeho při vyčíslení vycházel.
Taktéž je na místě, abyste si pročetl Vaši pojistnou smlouvu, za jakých podmínek může pojišťovna odmítnout uhradit pojistné plnění v plné výši; případně zda máte ve smlouvě sjednánu spoluúčast a pokud ano, tak za jakých podmínek.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.