Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem zaměstnán pět let jako řidič u cestovní kanceláře, mám smlouvu na dobu neurčitou. Dne 31. 1. 2012 mi byla dána k podpisu výpověď dohodou, kterou jsem odmítl podepsat. Poté mi byl znemožněn přístup na pracoviště (odebrali mi klíče od garáží, kde parkují vozidla, atd.) a přestal jsem dostávat práci.

Tak jsem si 1. 2. 2012 nechal od vedoucího podepsat dokument, ve kterém žádám firmu o přidělování práce, aby vzali na vědomí, že jsem stále jejich zaměstnancem, tento dokument mi byl podepsán a od té chvíle se mnou nikdo z firmy se mnou nekomunikuje. Můj dotaz je, jak nyní postupovat a hlavně jak to bude s mým platem. Děkuji, Adolf

ODPOVĚĎ:
Je třeba abyste uplatnil u soudu neplatnost rozvázání pracovního poměru. Lhůta pro uplatnění neplatnosti u soudu je dle § 72 zákoníku práce 2 měsíce ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním. Zároveň požádejte písemně zaměstnavatele o vyplacení mzdy v souladu s ustanovením § 141 zákoníku práce. Žádost je nutno doručit zaměstnavateli. Pošlete doporučeně s dodejkou či osobně a nechce si podepsat převzetí od mzdové účetní.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.