Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Ráda bych se zeptala, zda při ukončení živnostenské činnosti v pohostinství musíme zaměstnancům proplatit nevyčerpanou dovolenou. Činnost byla ukončena k 1. 9. 11, nicméně zaměstnance i podnik přebral nový provozovatel. Děkuji, Lucie

ODPOVĚĎ:
Pokud jste zcela ukončila činnost, tak nevyčerpaná dovolená zaměstnancům musí být proplacena, pakliže mezi Vámi, zaměstnancem a novým zaměstnavatelem není dohoda o tom, že nový zaměstnavatel nechá tyto zaměstnance dovolenou dočerpat (podmínky jsou uvedeny v § 221 zákoníku práce).
Jiná situace je při přechodu práv a povinností z jednoho zaměstnavatele na druhého - pokud jste tedy jednoduše řečeno podnik i se zaměstnanci převedla na jiný subjekt, který je teď jejich zaměstnavatelem, zůstávají práva zaměstnanců vůči Vám zachována a působí vůči novému zaměstnavateli - v tomto případě, by dovolená proplácena být nemusela a zaměstnanci by si ji mohli řádně vyčerpat později.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.