Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem na rodičovské dovolené a chodím od ledna 2016 do práce na částečný úvazek jeden týden 3 dny a jeden týden 2 dny. Teď jsem si našla jiné místo a v současné práci chci dát výpověď dohodou nejlépe k 31 březnu 2016. Mám nárok na nějakou dovolenou, kterou bych si mohla vybrat nebo o všechnu přijdu?

Pokud ano, tak na kolik dní mám nárok a výpověď mám dát ke dni před dovolenou a pak si vzít tu dovolenou nebo ji mám dát k datu posledního dne dovolené?
Děkuji, Denisa

ODPOVĚĎ:
Pokud u zaměstnavatele pracujete od ledna 2016, tak Vám nárok na určité dny dovolené s největší pravděpodobností vznikl, daný nárok Vám skončením pracovního poměru nezaniká, buď Vám zaměstnavatel nařídí dovolenou před skončením Vašeho pracovního poměru, nebo Vám dovolenou musí proplatit. Pokud chcete ukončit pracovní poměr dohodou, tak bude záležet i na zaměstnavateli, na jaké datum je i on ochoten přistoupit, neboť pokud čerpáte dovolenou, jste stále v pracovním poměru.
Pokud jste u zaměstnavatele neodpracovala 60 dní, pak máte nárok na 1/12 celoroční dovolené za každých 21 odpracovaných dní, pokud jste u zaměstnavatele v daném kalendářním roce odpracovala již 60 dní, pak máte nárok na 1/12 celoroční dovolené za každý celý měsíc nepřetržitého trvání pracovního poměru.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.