Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji jako učitelka v MŠ a často se nám stává, že ředitelka ráno telefonicky oznámí, že poklesl počet dětí, proto se na odpoledne spojí třídy a nařídí, aby si tento den jedna z nás vzala řádnou dovolenou. Vzhledem k prázdninovému provozu nám zbývá ještě hodně nevyčerpané loňské dovolené a na její proplacení nemá škola peníze.

Je možné nařizovat dovolenou po jednotlivých dnech a bez předchozího oznámení? Kolik dní předem je povinen zaměstnavatel informovat zaměstnance o čerpání řádné dovolené? Děkuji, Mirka.

ODPOVĚĎ:
Zaměstnavatel je oprávněn nařizovat do volenou i po dnech, jedna část dovolené za kalendářní rok by měla však činit minimálně 2 týdny, nedohodne-li se zaměstnavatel se zaměstnancem jinak. Dovolenou je však možné jednostranně nařídit písemně min. 14 dní předem, nikoliv ze dne na den nebo dokonce ten samý den (§ 217 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. , zákoník práce, v platném znění). Písemně bych ředitelku upozornila na toto znění zákoníku práce, ředitelka na tento postup právo nemá.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.