Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Navštěvuji s 13letou dcerou klinického psychologa, jde o zdravotnické zařízení, které má smluvní vztah s pojišťovnami. Termíny máme hlavně dopoledne, na odpolední bychom moc dlouho čekali. Zaměstnavatel mi nechce na to proplácet propustky. Domnívám se, že jde o doprovod dítěte do zdravotnického zařízení, tudíž by mělo být omluveno i proplaceno.

Nebo to tak není? Děkuji moc za odpověď. Děkuji, Kamila.

ODPOVĚĎ:
Dle nařízení vlády č. 590/2006 Sb. , kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci
„ Pracovní volno k doprovodu rodinného příslušníka do zdravotnického zařízení k vyšetření nebo ošetření při náhlém onemocnění nebo úrazu a k předem stanovenému vyšetření, ošetření nebo léčení se poskytne jen jednomu z rodinných příslušníků na nezbytně nutnou dobu, nejvýše však na 1 den, byl-li doprovod nezbytný a uvedené úkony nebylo možno provést mimo pracovní dobu
1. s náhradou mzdy nebo platu, jde-li o doprovod manžela, druha nebo dítěte, jakož i rodiče a prarodiče zaměstnance nebo jeho manžela; má-li zaměstnanec nárok na ošetřovné z nemocenského pojištění, nepřísluší mu náhrada mzdy nebo platu,
2. bez náhrady mzdy nebo platu, jde-li o ostatní rodinné příslušníky. “
Na základě výše uvedeného se domnívám, že pokud jde o zařízení, které má smlouvu se zdravotními pojišťovnami a návštěvy Vaší dcery jsou hrazeny ze zdravotního pojištění (tj. nenavštěvujete s dcerou psychologa ze své vlastní vůle, ale např. z rozhodnutí lékaře), pak by se jednalo o překážku v práci, která je stanovena v daném nařízení vlády. Problematičtější bych viděla skutečnost, že toto ošetření dcery nelze provést mimo pracovní dobu, což je podmínka uznání této překážky dle výše uvedeného, a což dle Vašich informací lze, i když s určitými časovými obtížemi.
Pokud tedy zaměstnavatel argumentuje tím, že návštěva klinického psychologa nespadá pod zdravotnické zařízení, pak bych tento jeho argument viděla jako nesprávný. Pokud však argumentuje tím, že k psychologovi můžete chodit mimo pracovní dobu (musí být brán zřetel na to, že to skutečně můžete stihnout vzhledem k Vaší pracovní době, apod.), pak bych jeho odůvodnění viděla jako oprávněné. Nejlepší možná cesta je se se zaměstnavatelem dohodnout.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.