Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Máme u rodinného domku provedený již několik let hlubinný vrt (studnu). Voda se z něj používala zatím jen na dostavbu rodinného domu a na zalévání zahrady. Letos jsme dokončili stavební práce a chtěli připojit vodu do rodinného domu jako užitkovou. Se vším se při dostavbě domu počítalo a tak se vyměnilo čerpadlo ze studny za jiné a započali jsme s pracemi.

Voda však po výměně čerpadla byla kalná a s pískem. Majitel firmy, která vrt prováděla přijel a vrt čistil. Voda se zdála několik dní čistá, tak instalatér provedl zapojení do domu.Po několika dnech se však v domě ucpaly pískem záchody a vodu jsme museli nechat odpojit. Majitel firmy, která vrt provedla nám řekl, že se s tím nic nedá dělat, že to tak u některých studní bývá, že je voda kalná a nedá se to řešit. Přitom když vrt prováděli, tak nám doporučil abychom ještě doplatili 5m vrtu, že bude větší záruka, že voda bude čistá. Soused má stejnou studnu asi 30 m od nás a problémy žádné nemá. Co dělat, protože vrt byl drahý a také připojení (čerpadlo, nádrž, rozvody apod.) a v podstatě se prováděl hlavně za účelem používání vody v domě. Děkuji, Miriam

ODPOVĚĎ:
Doporučuji znalecký posudek a reklamaci prací, pokud z posudku vyplyne, že práce byly provedeny vadně. Seznam soudních znalců najdete zde:
http://datalot.justice.cz/justice/repznatl.nsf/$$SearchForm?OpenForm
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.