Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Objednala jsem poukaz na kosmetické služby u Platan clinique, když jsem si na místě přečetla komplikace tohoto výkonu, jako je zánět nervu odmítla jsem zákrok podstoupit. Oznámili mi mailem, že mi peníze budou vráceny na můj účet, 9.900 Kč. Jsou to už více než 3 měsíce, ale i po opětovném upozornění -  mailem a jednom telefonickém mi vždy odpověděli, že je to mrzí a že mě budou informovat.

Peníze stále nemám, co mohu udělat a mám vůbec šanci peníze dostat zpět? Děkuji, Milena.

ODPOVĚĎ:
Pokud společnost dobrovolně peníze nevrátila, písemně ji doporučeným dopisem vyzvěte k úhradě  do konkrétního termínu (nejméně 7 dní od odeslání výzvy) s tím, že pokud částku neuhradí, obrátíte se s žalobou k příslušnému soudu, kdy budete požadovat rovněž úroky z prodlení a náhradu nákladů soudního řízení a právního zastoupení.
Pokud ani po této písemné urgenci společnost peníze nevrátí, doporučuji se nejprve obrátit na ČOI s návrhem na mimosoudní řešení sporu. Více informací a možnost online podání návrhu naleznete zde:
https://www.coi.cz/informace-o-adr/
Pokud ani toto nepomůže, pak bude skutečně jedinou možnou cestou žaloba k soudu. V případě úspěchu v soudním řízení by Vám společnost hradila i náklady soudního řízení (soudní poplatek a náklady za právní zastoupení v zákonné výši, které však mohou být nižší než náklady, které Vám advokát skutečně vyúčtuje).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.