Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

06/16 reakce na nabídku internetové seznamky b2. Za minimální poplatek vyplněn profil, měsíc posílají vhodné protějšky, žadná smlouva, podpis. Na prodloužení služby za poplatek bych nereagovala. Nabídky chodily stále bez dalšich sdělení. Dnes (02.08.2016) 1/8 v noci výzva k zaplacení 2 225Kč.

Automaticky prodlouženo, zaplatit do 7 dnů. Co mám dělat? Jsem v mimořádně těžké finanční situaci. Děkuji za pomoc. Ludmila

ODPOVĚĎ:
K uzavření smlouvy došlo již vytvořením registrace, resp. zaplacením prvního poplatku. Není nutné mít "písemnou podepsanou smlouvu". Obdobně při nákupech v eshopech na internetu nepodepisujete žádnou smlouvu, přesto kupní smlouva na zboží je uzavřena objednáním na internetových stránkách
K tomuto je dále nutné dodat, že smluvní vztah se bude řídit všeobecnými podmínkami seznamky, ve kterých je uvedeno, že smlouvu je možné vypovědět 14 dní před ukončením zaplaceného období, jinak dochází k automatickému prodloužení, resp. v případě prvního období nejdéle 4 dny před jeho ukončením.
Sice o morálnosti praktik seznamky be2 lze důvodně pochybovat, uzavřením smlouvy jste však souhlasila i s všeobecnými obchodními podmínkami, včetně automatického prodlužování. Požadavek k úhradě, kdy jste smluvní vztah neukončila, je tedy oprávněný. Do budoucna je nutné si společnosti na internetu prověřit a také číst důkladně všeobecné obchodní podmínky.
Nyní doporučuji okamžitě vypovědět smlouvu a tím zabránit dalšímu prodlužování
V podmínkách je však uvedena možnost vypovědět smlouvu pouze písemně zasláním na adresu společnosti v zahraničí. Toto bude ovšem považováno za nepřiměřenou podmínku a bude postačovat zaslat výpověď pouze emailem, faxem či kontaktním formulářem přes stránky seznamky, nejlépe všemi dostupnými prostředky.
Finanční nárok seznamky byste tedy uhradit měla. Pokud jej přesto neuhradíte (např. máte zablokovánu možnost automatického strhávání plateb), je otázkou, zda je společnost schopna Vás dohledat a částku s úspěchem vymáhat, tedy zda má Vaši adresu a případně též datum narození. Pokud mají pouze Váš email, je málo pravděpodobné, že by po Váš částku skutečně vymáhali.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.