Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Podepsali jsme rezervační smlouvu na nemovitost, ve smlouvě je uvedeno, že za RK i majitele je oprávněná osoba makléřka, jenže smlouvu podepsal její nadřízený, v době kdy jsme mohli dojet do RK nebyla paní makléřka k zastižení, proto to podepsal kolega. Ten je jednatelem firmy. Je tato smlouva platná, když nikde není uvedeno jméno makléře, který smlouvu podepsal?

A je od této smlouvy možné odstoupit, když jsme si tuto podmínku vepsali do smlouvy. Musí se tím RK řídit? Nebo po nás budou požadovat nějaké sankce. Od smlouvy chceme odstoupit, a běží nám 14ti denní lhůta. Děkuji Marek

ODPOVĚĎ:
Jednatel společnosti je oprávněn jednat jménem společnosti. Zmocnění makléřky v tomto jednotlivém případě nemá žádný vliv na jednatelské oprávnění jednatele. Smlouva je tedy platná. Pokud jste si ve smlouvě vyhradili právo na odstoupení od smlouvy, pak za sjednaných podmínek můžete od smlouvy odstoupit. Tím není dotčeno ani zákonné právo na odstoupení od smlouvy v případě podstatného porušení povinnosti. Jakoukoli sankci za odstoupení od smlouvy po vás není RK v žádném případě oprávněna požadovat.
Aktuální znění těchto právních předpisů naleznete zde:
https://portal.gov.cz/app/zakony/

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.