Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dá se z jakkékoliv smlouvy odejít do 14-ti dnů? Dne 4.4.2016 moje mamka uzavřela smlouvu s Svět zdraví. Zaplatila poplatek za služby 7500, -. První konzultace v rámci zaplaceného programu měla proběhnout až po 20.4. (Jídelníček apod.). Mamka 11.4. osobně na pobočce odstoupila od smlouvy.

Svět zdraví jí nyní nechce vrátit plnou sumu, účtují si 30% za odstoupení od smlouvy. Můžeme se jim nějak bránit? 14 dní na odstoupení? Či tím, že smlouva byla uzavřena na 3 měsíční lhůtu od 20.4. a od smlouvy bylo odstoupeno 11.4.? Tedy před začátkem služby? Předem moc děkuji za odpověď. Jindřiška.

ODPOVĚĎ:
do 14 dnů bez uvedení důvodu můžete odstoupit pouze u tzv. distančních smluv a uzavíraných mimo obchodní prostory, tedy typicky smlouvy uzavírané přes internet, telefon nebo na mobilních provozovnách. V dalších případech je to vždy předmětem smluvních ujednání a zakládá to i nárok na tzv. odstupné. Pokud tedy maminka smlouvu uzavřela tzv. distančně, má právo na odstoupení a nikdo po ní 30% uhrazeného poplatku chtít nemůže, v ostatních případech ano.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.