Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

16.3.2016 jsme firmě Design Turnaj v. o. s. IČO: 02751771 zaplatili celkem 5.500 Kč na "Design Turnaj" v našem případě na tvorbu loga a to jako firma Attos Solutions s. r. o. IČO: 03228487. Dne 14.4.2016 jsme požádali o přerušení turnaje, dle pravidel Design Turnaje, přidávám bod ze smluvních podmínek.

Smlouva:
Bod č. 11.1 Provozovatel může z mimořádných důvodů nebo na žádost klienta dočasně pozastavit turnaj, maximálně však na dobu 90 dní. Pokud nebude v této lhůtě turnaj uzavřen, má provozovatel právo takový turnaj zrušit.
Po dvou telefonátech ze strany DT nám bylo napsáno, že turnaj pozastaví na dobu 3 dnů a následně za nás turnaj dokončí a vyberou vítěze tak, jak říkají jejich pravidla. Prý můžou, ale nemusí turnaj pozastavit. Ovšem ve větě mají napsáno na žádost klienta. Ovšem my jsme nežádali přerušení na tři dny, pouze jsme žádali o přerušení turnaje, z dodaných návrhu na logo není snadné vybrat a rádi bychom využili naší možnost a výherce vybrali ve chvíli, kdy budeme mít čas a možnost správně zvolit. Dále čekáme na další návrh a chceme jen využít možnosti a nepromarnit peníze. Tento turnaj se hradí předem, ovšem u jiných hradíme až po dodání finálního výsledku. Po tom co nám zdělili své stanoviska, bychom rádi odstoupili od smlouvy, ale jejich smluvní podmínky vůbec tento problém neřeší. Vím jaká jsou pravidla v případě soukromé osoby, ale jaká pravidla se vztahují pro firmu? Dle Design turnaj nemáme žádný nárok na ukončení a dále nám tvrdí, že si jako správce můžou řídit turnaj dle libosti i když nic takového v podmínkách nemají. Ze strany Design turnaj je velký nátlak na rychlé dokončení turnaje a uzavření situace. Máme nějakou šanci na pozastavení nebo na zrušení turnaje? V příloze přiloženy smluvní podmínky společnosti DT. Děkuji, Pavel

ODPOVĚĎ:
Šanci na pozastavení či zrušení turnaje dle přiložených smluvních podmínek nemáte. Ze zákona máte právo smlouvu vypovědět, ale výpovědní doba končí uplynutím kalendářního čtvrtletí a výpověď musí být dána alespoň 3 měsíce předem. Pokud jde o dočasné pozastavení turnaje, mají to v podmínkách napsáno dost neurčitě, protože je tam uvedeno z "mimořádných důvodů" nebo na žádost klienta. Pod mimořádné důvody mohou podřadit ledacos. Je to určitě koncipované převážně v jejich prospěch a pokud jde o smluvní vztah mezi podnikatelskými subjekty, nelze se v tomto případě bránit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.